Top menu

Ridklubben Udden » Om Udden

Submenu

Om Udden

Cirka 20 km norr om Kalmar ligger Ridklubben Udden i Törnerum, Rockneby.

Vår vision är: Ridklubben Udden skall vara en attraktiv samlingsplats för alla hästintresserade i vårt verksamhetsområde genom att erbjuda en bred hästversamhet präglad av kunnande och engagemang i en trivsam och välkomnande miljö.

I naturskön miljö finns här en komplett ridanläggning med ridhus, stallar, uteridbanor samt en terrängbana.

Klubben startade 1978 och är en ideell förening med mer än 300 medlemmar. I klubben ryms både ridskola, med ett par hundra elever som utbildas inom de flesta av ridsportens discipliner, och tävlingsryttare som representerar Udden i allt från ponny- och hästallsvenskan i både dressyr och hoppning, dressyr för funktionshindrade, till Nordiska Mästerskap och OS i fälttävlan!

Vi på Udden står årligen värd för ungefär ett 20-tal välbesökta tävlingar för ponny och häst, í såväl hoppning, dressyr som fälttävlan.

Ridklubben Udden blev år 2011 certifierade som en Säker och Trygg förening. Säker och Trygg förening är en kvalitetsmärkning för barn- och ungdomsverksamhet i föreningslivet och är ett projekt som Kultur och fritidsförvaltningen på Kalmar Kommun driver. Vi är stolta över att kunna säga att vi också är en säker och trygg förening! Läs gärna vårt dokument som är framtaget med projektet:

 

 

application/pdf Säker och Trygg förening (880 kB)

Adress: Törnerums Gård, 395 95 Rockneby, Telefon kontoret: 0480-662 02, Telefon stallet: 0480-663 63