Top menu

Ridklubben Udden » Tävlingar

Submenu

Tävlingar

Grönt Kort

Alla som tävlar, från lokal tävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort. Oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör.

För alla upp till och med 18 år är det obligatoriskt att delta i en Grönt kort-kurs för att få ta Grönt kort. Du som är 12 år och yngre ska delta tillsammans med en förälder/målsman eller annan myndig person som tar det gröna kortet, och sedan följer med vid tävlingar. (Vi ser gärna att föräldrar finns med även om eleven är över 13 år.) Från och med att du är 13 år får du gå kursen själv. Är du över 18 år och vill börja tävla kan du välja att bara göra Grönt kort-kursens delprov samt slutprov, men vi rekommenderar att du ändå väljer att först ta en Grönt Kort-kurs.

Kostnaden för kursmaterial, registrering i TDB och kursledararvode är 500 kr för RKU:s medlemmar (icke medlemmar betalar 800 kr) Medföljande barn eller förälder som inte ska ta själva kortet betalar inget.

Kursen innehåller obligatoriska lektioner, delprov samt en del praktiskt i stallet. Därefter blir det slutprov - praktiskt och teoretiskt. Låter det svårt och krångligt? Det är det inte - alla fixar det! Vill du veta mer? Gå in på Svenska Ridsportförbundet och leta upp info om Grönt Kort!

Innan kursens start:

Grönt Kort-kurser arrangeras återkommande av Udden och kursstarter aviseras via hemsidan!
Anmäl till mariagardstig@live.com

Ny kurs HT/VT 17/18!

 

 

Är du intresserad av att gå en kurs? Anmäl dig via länken HÄR.

Tävlingssektionens checklista

I det bifogade dokumentet finns vår checklista som underlättar vid planerande och genomförande av en tävling.

Ridklubben Uddens Checklista inför tävling

 

Boende vid tävlingar

Övernattning Magasinet

Magasinet är stängt för säsongen!

Stuga nära Ljungnäs

Stuga ca 80 kvm nära Ljungnäs. 3 rum samt gäststuga, plats för upp till 6 personer.

Mona Ternström 0709-56 72 30

Uppstallning sker på anläggningen i stationära eller mobila boxar. Vid frågor kontakta Marina Nilsson som är uppstallningsansvarig 049915627, el. 0702361899

Adress: Törnerums Gård, 395 95 Rockneby, Telefon kontoret: 0480-662 02, Telefon stallet: 0480-663 63