Hoppa till sidans innehåll

Anläggningsregler & avgift


Avgifter

Vår fantastiska anläggning är till för att användas. Medlemmar kan utnyttja anläggningen om du har anläggningskort, är uppstallad eller vid enstaka tillfällen. Man kan också hyra anläggningen för andra ändamål. Vi har till exempel hyrt ut ridhus för westerntävlingar, treårstest och hundtävlingar. Vi kan också hjälpa till med andra arrangemang exempelvis weekendläger med terrängträning. Kontakta styrelsen eller tävlingssektion för mer information.

 • Anläggningskort: 1 100 kr
 • Anläggningsavgift - engångs:
  ο medlem: 100 kr
  ο icke medlem: 125 kr

Anläggningskortet gäller halvårsvis. 1 jan - 30 juni resp 1 juli -31 dec och kan endast köpas av medlemmar.

Om du  vill nyttja anläggningen vid enstaka tillfälle ska förskottsbetalning av avgiften ske. Kvitto skall kunna visas upp på begäran!!

Anläggningsavgiten skall betalas till Uddens bg 5669 4839, ange namn och eventuellt vilket datum som avses eller vilket anläggningskort. Du förpliktar dig vid köp av anläggningskort att följa våra anläggningsregler som du kan läsa om nedan.  

De som har anläggningskort finns i dokumentet under Pluspoäng.

Fälttävlans-anläggningskort

År 2012 inför vi även ett Anläggningskort Fälttävlan- Kortet gäller endast Uddens Fälttävlansbana. (ger inte tillgång till ridhus eller ridbanor.) Anläggningskort Fälttävlan gäller mellan 1 april - 31 oktober, förutsatt att fälttävlansbanan är öppen. Inför tävling och under betesperioden i juli är fältävlansbanan stängd.

Pris: 1100 :-. Betalas till Uddens bankgiro.

Tänk på! Terrängbanan får inte användas av ensam ryttare. Ryttaren ska också ha fälttävlanskort alt att medföljande vuxen har fälttävlanskort eller är tränare/ridlärare. Läs reglerna för ridning på anläggningen under

Hyra anläggningen

Det går att hyra både stora och lilla ridhuset samt den stora ridbanan utomhus per timma. Det finns även möjlighet att hyra ridhuset hel eller halv dag. Det går endast att hyra anläggningen när det inte stör ordinarie verksamhet. 

Evenemangspaket hyra ridbanor/ridhus samt stall går att ordna. 

Pris efter förfrågan. Uthyrningskontrakt skrivs.


Anläggningsregler

Info och förhållningsregler kring smittor för alla på anlägngingen

Syftet med reglerna kring anläggningskort är att reglera de rättigheter och skyldigheter som medlem har för att utnyttja klubbens anläggningar. Syftet med avgiften för anläggningskort är att intäkten skall bidra till kostnader för drift och investering i anläggningen. Ridklubben svarar för att anläggningen är i gott skick. Under sommarens semesterperiod kan normalt visst underhåll ej utföras. Det kan till exempel gälla vattning och harvning.

För ridning i ridskolans regi krävs inget anläggningskort. Den som har anläggningskort finns med på listan som är uppsatt i ridhuset. Anläggningskortet är personligt och avser ryttare/kusk. En ryttare eller kusk kan ha flera hästar.

Välkommen att rida och köra på vår anläggning! För att allting ska fungera på ett säkert och trevligt sätt har vi några regler som måste följas:

OBS! Speciella regler gäller för terrängbanan. Läs mer under Terrängbanan.

 • Godkänd ridhjälm med knäppt hakband ska alltid användas vid ridning eller körning.
 • Användning av mobiltelefon är inte tillåtet i samband ridning eller körning.
 • Terrängbanan får inte användas av ensam ryttare. Ryttaren ska också ha fälttävlanskort alt att medföljande vuxen har fälttävlanskort eller är tränare/ridlärare.
 • Respektera de ridförbud som kan råda. Detta kan till exempel gälla inför tävling eller under betessäsongen.
 • Ridning på vandringslederna är i alla lägen förbjudet! Vandringsleden är märkt med orange markeringar på träd, stolpar och stenar.
 • Regler som gäller för skötseln av anläggningen ska följas. Du ska t ex stänga alla dörrar efter dig, mocka efter din häst i ridhus, på ridbanor och parkeringsplatser.
 • Använda hinder och utrustning på ett korrekt sätt. All utrustning som bommar, koner osv ska återlämnas på sin förvaringsplats. Om du vill använda några saker som en tidigare ryttare har plockat fram övertar du ansvaret för tillbakaplockningen. Fråga om du är osäker på var sakerna ska förvaras.
 • Se till att boxen är rengjord om du använder tävlingsstallen.
 • Hjälpa till med att hålla anläggningen i fint skick. Om du upptäcker problem eller fel ska du omedelbart åtgärda dessa eller rapportera dem vidare till ridklubbens personal.
 • Respektera regler och anvisningar för parkering. Inga hästtransporter får parkeras på innergården framför ridhusen. Detta gäller också om du bara ska lasta ur eller i en häst. Denna regel är viktig för våra medlemmars säkerhet då innergården ska vara en trygg plats både för barn, barnvagnar, besökare - helt enkelt alla!
 • Har du inte anläggningskort ska du innan du rider på vår anläggning betalat anläggningsavgift. Kvitto ska kunna visas vid kontroll.
 • Träning för tränare på anläggningen är endast tillåtet om det sker i Ridklubben Uddens regi eller om du har hyrt anläggningen. Vi hänvisar till våra träningar för utvalda tränare. 

Ridhusregler

För ridning i ridhuset har vi särskilda regler.

 • Knacka innan du går in
 • Skritta innanför spåret
 • Gör inte halt på spåret
 • Vid möte håll till höger
 • Undvik att hoppa då andra rider
 • Ta undan allt hindermaterial efter dig
 • Täcken hängs på täckeshängarna. Inga täcken på sargen eller på staketet.
 • Longering och tömkörning i ridhus och på ridbanorna får ej ske då andra ryttare rider. Löshoppning sker söndagar före kl 11.00. Detta under förutsättning att banan inte är bokad för annat ändamål.
 • Vid arrangerade träningar är det inte tillåtet att rida enskilt. Se ridhustider.

Ridesum/Digital träning på distans

Inom ridsporten har det på senare tid tagits fram möjlighet att träna på distans. Eftersom detta är relativt nytt så kommer vi till en början att tillåta detta för ryttare med egen häst. Utvärdering kommer att ske efter en tid.

Hur fungerar det?

Den som rider sätter sin telefon i en hållare på sargkanten i ridhuset och använder lurar för att ha direktkontakt med sin tränare som kan finnas varsomhelst i landet. Det är fritt fram för andra att rida under tiden. Hänsyn gäller som vi vilken fri ridning som helst. För att detta ska fundera för oss alla så gäller följande:

 • En Ridesum-lektion skall aviseras i forum för föreningens Installade samt till webmaster Maria Gardstig via e-post This is a mailto link  senast två dagar innan lektionen skall äga rum. Maria publicerar det i Hemsidans kalender för att våra gästande ryttare skall känna till att det pågår en lektion med direktuppkopplad tränare.

Denna typ av träning får inte ske vardagar mellan klockan 17-19 när det bara är ett ridhus ledigt.

Uppdaterad: 12 JUL 2018 11:49 Skribent: Maria Gardstig
E-post: Adressen Gömd


Ridklubben Udden är en säker och trygg förening!

_________________________

Stödj Udden genom att handla genom sponsorhuset! Läs mer genom att klicka på bilden nedan!

Postadress:
RK Udden - Ridsport
Törnerums Gård
39595 Rockneby

Kontakt:
Tel: 0723303233
E-post: admin@ridklubbenudde...

Se all info

EU

 

 

hööks