Hoppa till sidans innehåll
Foto: Henrik Thore

Terrängbanan


Varmt välkomna till vår terrängbana!

Innan ridning på terrängbanan ska du ha betalat anläggningsavgift och vara väl inläst på reglerna för banan (se uppgifter och avgifter nedan). Du ska även anmäla om du tänkt hoppa till kontaktperson Marina Nilsson. SMS:a din anmälan till 0702361899. Detta gäller samtliga ryttare utanför arrangerade träningar.

Udden har regler för ridning på terrängbanan. Detta för att minimera risken för olyckor i samband med hoppning på terränghinder.

Uddens regler för terrängbanan;

 • Annonsera ditt besök till kontaktperson innan ridning (gäller vid hoppning, ej om du tex ska galoppträna längs med fältet).
 • Ingen hoppning på terrängbanan får ske utan medhjälpare!
 • För att få använda terrängbanan krävs det att du har fälttävlansmärke eller att personen som är med dig på marken innehar detta. Ryttare under 18 år måste ha en vuxen medhjälpare med sig. Har du inte fälttävlansmärke/medhjälpare som har, så kan du vara med på träningar som anordnas av klubbens tränare. 
 • Godkänd ridhjälm samt godkänd säkerhetsväst är obligatoriskt för all ridning på banan.
 • All ridning sker på egen risk. Tänk på att ha en giltig olycksfallsförsäkring. 
 • Rid eller gå runt banan och kontrollera mark och hinder innan du börjar hoppa.
 • Hinder som är avskärmade med snöre eller X-pinnar får inte hoppas.
 • Kontakta banansvarig om det uppkommer/upptäckts skador på banan, underlag eller hindren. Detta för att vi ska kunna åtgärda skador så att banan hålls i bra säkerhetsmässigt skick.
 • Banan stängs ca 14 dagar före fälttävlanstävling om inget annat anges på hemsidan.
 • Föreningen förbehåller sig rätten att begränsa användandet av banan när det är fixardagar, träningar osv.
 • All träning på terrängbanan sker i Uddens regi alternativt när anläggningen är uthyrd. Övrig träning är inte tillåten. 

Det är många som rider på Uddens anläggning och det är därför mycket viktigt att du visar hänsyn till andra när du använder anläggningen. Kommer det andra ryttare så rider du kontrollerat och söker ögonkontakt med den andra ryttaren så du ser att allt är ok. Det är viktigt att alla känner sig trygga på anläggningen.

Vid ridning på banan förväntar vi oss sunt förnuft från dig som ryttare. Vi har i omgångar problem med vildsvin och ber er om försiktighet inför ridning. 

Terrängbanan öppnar från och med 1 april om inget annat anges på hemsidan. Banan är sedan alltid öppen förutom vid eventuellt sommarbete, inför tävling och inför skörd då vi slår hö på första delen av banan. Information om detta läggs ut på hemsida och Uddens Facebook-sida vid aktuell tidpunkt.

Anläggningsavgifter:

 • Anläggningskort termin hela anläggningen: 1 100 kr
 • Anläggningskort terrängbanan: 1 100 kr
 • Anläggningsavgift - engångs:
  medlem: 100 kr
  icke medlem: 125 kr

Anläggningskortet för hela anläggningen gäller halvårsvis. 1 jan - 30 juni resp 1 juli -31 dec och kan endast köpas av medlemmar. Anläggningskortet för terrängbanan gäller 1 april-31 oktober. OBS! Kortet för terrängbanan gäller endast den banan.

Ryttare, eller ryttares målsman om ryttaren är under 18 år, ansvarar för att ha kännedom om aktuella anläggnings- och betalningsregler innan anläggningen nyttjas.

Anläggningsavgiften skall betalas till:

Uddens bg 5669 4839, Eller Swish 1233716875

OBS! Ange namn, vilket datum som avses och vilket anläggningskort, t.ex. ”Kalle Karlsson 2 april Terrängbana”. Kom ihåg att du också ska skicka ett SMS till kontaktperson Marina Nilsson 0702361899 och avisera ditt besök.

Du förpliktar dig vid köp av anläggningskort att följa våra anläggningsregler.

Ryttare som ertappas med att nyttja anläggning utan att ha erlagt avgift eller inneha anläggningskort faktureras med 500 kr för ridpasset. Vid frekvent åsidosättande av reglerna kan ryttare komma att nekas tillträde till anläggningen. 

Kvitto på betalning skall kunna visas upp på begäran!!


Frågor hänvisas till:
Kontaktperson Marina Nilsson 0702361899

Uppdaterad: 28 MAR 2019 19:39 Skribent: Maria Gardstig
E-post: Adressen Gömd


Ridklubben Udden är en säker och trygg förening!

_________________________

Stödj Udden genom att handla genom sponsorhuset! Läs mer genom att klicka på bilden nedan!

Postadress:
RK Udden - Ridsport
Törnerums Gård
39595 Rockneby

Kontakt:
Tel: 0723303233
E-post: admin@ridklubbenudde...

Se all info

EU

 

 

hööks