SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ridklubben Udden

Stallvärdinna - ett viktigt uppdrag!

På ridskolan har vi ett system där man kan få hjälpa till i stallet, på lektioner samt med ridskolehästarna - man är stallvärdinna!

Att vara stallvärdinna innebär kortfattat att man jobbar ca 8-9 helgdagar per termin och som tack får man rida en extra ridlektion samt vara med på sommarens igångsättningsläger. 

För att bli stallvärdinna behöver du:

  • Vara minst 11 år gammal (är du inte tillräckligt gammal men ändå vill prova på så vänd dig till din ridlärare)
  • Rida lektion på ridskolan 
  • Ha goda kunskaper om hur man sadlar och tränsar 
  • Kunna leda en häst i samtliga gångarter

Gruppen av värdinnor varierar beroende på hur många som behövs och vi tar in löpande under terminens gång. Vill du bli värdinna så kontaktar du din ridlärare enklast på mail. 

 

När du blivit stallvärdinna behöver du gå med i vår facebookgrupp för att få tillgång till schema samt kunna byta dina pass vid förhinder eller sjukdom. Man har ca 8-9 pass per termin och jobbar då antingen lördagar eller söndagar. På lördagar är tiderna 7.30 - ca 15.00 och på söndagar 7.30 - ca 12.00. 

Uppgifterna som man har är främst stallskötsel samt hästskötsel och på lördagar får man även hjälpa till på lektionerna medan man på söndagar är ansvarig för att hästarna får nya, fräscha schabrak till veckan. 

När du jobbar på lördagar så är ni fyra stycken som jobbar tillsammans och på söndagar är man två.

 

Som tack för det viktiga arbete så får man en extra ridlektion som tack för hjälpen. Denna är på fredagar klockan 19.00 och sker var tredje vecka enligt schema. Man får även kostnadsfritt delta på vårt igångsättningsläger på sommaren där vi tillsammans rider igång hästarna efter sommarbetet. Detta är ett lugnare läger där vi även jobbar med sammanhållningen i gruppen, tar hand om utrustningen och ser till att allt är redo inför terminsstarten tillsammans. 

 

Att vara stallvärdinna är ett viktigt uppdrag och vi är mycket stolta över att ha så många fina och hjälpsamma tjejer i vårt gäng!  

Höstens stallvärdinnor -23
Fr. vänster uppe: Tyra, Molly, Agnes, Isabelle, Hertha, Tuva, Evelina Fr. vänster nere: Lo, Lovisa, Elise, Tuva, Ellen
 
 
Vi är en säker och trygg förening!
Sponsorer