SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ridklubben Udden

Ridskolan
  • På Ridklubben Udden får du som elev instruktioner av våra ridlärare som alla är utbildade. Detta för att du ska få en så bra grund som möjligt från nybörjargruppen till avancerad ridning.
  • Vi har en utbildningsplan för varje grupp och nivå och utbildar våra hästar så att de alltid ska kunna uppfylla kraven.
  • Hos oss är alla välkomna, oavsett vem man är. Vi erbjuder allt från nybörjargrupper för små barn till funktionsridning och hopp/dressyrträningar på högre nivå.

Välkommen till Ridklubben Udden, klubben där alla är välkomna!

Ny på ridskolan?

Varmt välkommen till ridskolan du som är ny elev. Att komma helt ny kan vara svårt, därför finns här lite korta punkter som kan hjälpa er. Efter att du skaffat medlemskap och bestämt dig för vilken ridgrupp du ska rida i är det dags att komma till ridskolan.

 

  • Tänk på att komma i tid till din ridlektion för att hinna förbereda din häst i lugn och ro. Du behöver även har tid till avskötsel efter ridningen.
  • Läs "Viktig information" här nedan.
  • Väst och hjälm finns att låna på klubben. Dessa tillhandahålls i ridhusbyggnaden.
  • Vilken häst/ponny som du tilldelas står på lektionslappar, uppsatta inne i stallet till vänster om en svart dörr i "huvudgången".
  • Lektionshästarna står i de två högra gångarna i stallet. Alla hästar ska sättas fast vid hantering! Vi värnar om våra hästar och vill att alla jobbar lugnt i stallet.
  • Mellan gångarna finns sadelkammaren. Namnlappar finns intill utrustningen.
  • Tänk på att respektera hästarna i deras hem, håll ordning, behåll hjälm på huvudet och håll avstånd mellan hästarna!

Behöver du mer information, kontakta kontoret via telefon alternativt mejl på ridskolan@ridklubbenudden.com  eller hugg tag i någon när ni kommer till stallet så får du hjälp.

Viktig information

Börja rida hos oss

Som ny elev får du provrida tre gånger innan du tecknar dig för hela ternminen. Önskar du fortsätta rida så fakturerar vi terminsvis. Du har möjlighet att dela upp terminsfakturan. Medlemsavgift tillkommer.

 

Återbud/igenridning
Om du inte kan komma på din ridtid, är det viktigt att du meddelar detta för hästarnas skull. Svara på kallelsen i appen SportAdmin eller mejla din ridlärare senast 15.00 (vardagar) och senast 8.00 på helger. I mån av plats har du möjlighet att rida igen två gånger per termin om du har lämnat återbud i tid, gäller endast vid sjukdom. 

 

Lektionsplanering
Vårt mål är att alla ryttare ska få rida sin häst fyra gånger: 1:a gången dressyr 2:a markarbete 3:e dressyr 4:e hoppning. I samtliga grupper ingår Hästkunskap och uteritt/terrängritt. En gång per termin har vi hästkunskapsvecka då alla grupper har avsutten verksamhet. Två till fyra gånger per termin rider vi ut vår fina natur och/eller på vår fantastiska terrängbana.

 

Rabatter
Du som rider regelbundet vid mer en ett tillfälle i veckan har 10% rabatt på ridavgiften. Detta gäller även om man är fler i samma familj som rider. Rider du med egen häst eller ponny får du 50 kr rabatt per lektion från Röd Grupp.   

 

Övrigt
Hjälm och säkerhetsväst får du givetvis låna av oss. Dessa finns inne i ridhusbyggnaden, ingång under trappan till cafeterian. Vi rekommenderar dock att du köper en egen hjälm för att garantera din egen säkerhet och för perfekt passform.

 
Vi är en säker och trygg förening!
Sponsorer