SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ridklubben Udden

Tävling

Tävlingssektionen arrangerar tävlingar i olika grenar för att tillgodose klubbens medlemmars intresse av att tävla. Vi har mellan 100-200 ryttare som tävlar för oss i olika grenar, vilket är fantastiskt! Vi är representerade i såväl hoppning och dressyr som fälttävlan och körning. 

 

För att se vilka kommande tävlingar TS arrangerar, besök Tävlingsdatabasen.

Grönt Kort

Alla som tävlar, från lokal tävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort. Oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. 

 

För alla som vill börja tävla och ännu inte har något Grönt kort måste man gå en Grönt kort-kurs. Du som är 12 år och yngre ska delta tillsammans med en förälder/målsman eller annan myndig person som tar det gröna kortet, och sedan följer med vid tävlingar. (Vi ser gärna att föräldrar finns med även om eleven är över 13 år.) Från och med att du är 13 år får du gå kursen själv. 

 

Kursen innehåller obligatoriska lektioner, digitala delprov samt en del praktiskt i stallet. Därefter blir det slutprov - praktiskt och teoretiskt. Låter det svårt och krångligt? Det är det inte - alla fixar det! Vill du veta mer? Gå in på Svenska Ridsportförbundet och leta upp info om Grönt Kort!

 

Innan kursens start:

  • Förkunskaper: Du/ditt barn ska kunna bemästra hästens alla gångarter och ha baskunskap om häst. Ridintyg från ridlärare SRL I-III eller licensierad tränare ska skickas med din anmälan till kursen.

Kurser

Vi arrangerar normalt sett en kurs per år och vid stort intresse fler. Här nedanför publiceras aktuella kurser. Om det inte finns några just nu, är tipset att kolla på Smålands hemsida.

 

Aktuella kurser i Grönt Kort

 

Är du intresserad av att gå kursen, skicka ett intressemejl till mariagardstig@live.com 

 
Vi är en säker och trygg förening!
Sponsorer