SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ridklubben Udden

Tävling

Tävlingssektionen arrangerar tävlingar i olika grenar för att tillgodose klubbens medlemmars intresse av att tävla. 

 

För att söka efter vilka kommande tävlingar TS arrangerar, besök Tävlingsdatabasen.

Grönt Kort

Alla som tävlar, från lokal tävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort. Oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. 

 

För att tävla inom alla ridsportens grenar måste du ha ett Grönt Kort, vuxen som barn. Barn som är 13 år och yngre kan rida på målsmans eller annan myndig persons gröna kort tills den dagen man kan ta det själv. Från och med det år du som ryttare fyller 14 år är det obligatoriskt att ha ett eget Grönt kort. Kursen riktar sig alltså för dig som fyller- eller är över 13 år gammal. Det är fördelaktigt att som vuxen göra kursen tillsammans med barnet som ska tävla, eller att du som vuxen följer med ditt barn som ska ta kortet. Dessa följer med utan extra kostnad.

 

Kursens upplägg:
Grönt kort-kursen är uppbyggd i två delar. En del som du gör på webben hemma, ska vara klart minst 5 dagar innan träff 1. En del som du gör tillsammans med kursledare och gruppen. Träffarna kommer att vara i en lärosal på Kalmar Sportcenter samt på Ridklubben Udden. Kursen hålls av Maria Gardstig som är utbildad lärare samt Grönt kort-ledare och med flera års erfarenhet av tävlingsverksamhet. Vi jobbar utifrån en kooperativ struktur bestående av diskussion och arbete i grupp.

 

Innan kursens start:

  • Förkunskaper: Du/ditt barn ska kunna bemästra hästens alla gångarter och ha baskunskap om häst. Ridintyg från ridlärare SRL I-III eller licensierad tränare ska skickas med din anmälan till kursen.

Kurser

Vi arrangerar normalt sett en kurs per år och vid stort intresse fler. Här nedanför publiceras aktuella kurser. Om det inte finns några just nu, är tipset att kolla på Smålands hemsida.

 

Kostnad: 700 kr + 175 kr för lärportalen digitalt. Medföljande barn/vuxen betalar inget. Betalningsinstruktioner får ni efter anmälan. 

 

Aktuella kurser i Grönt Kort

 

Grönt kort HT 2023

 
Vi är en säker och trygg förening!
Sponsorer