SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ridklubben Udden

Anläggningen

För beskrivning i PDF-bild: Allmän anläggningsskiss 

 

Ridklubben Udden ligger naturskönt belägen invid Kalmarsund, ca 2 mil norr om Kalmar. På Udden finns oändliga möjligheter för dig och din häst att träna ute i terrängen, på våra ridbanor eller i våra ridhus. Vill du rida ut i naturen finns det både ridvägar och stora fält att utforska. Detta är perfekt också för dig som vill få en skön långpromenad - ensam, med kompisar eller med dina hundar.

 

Ridytor

Vi har två ridhus, 20x40m och 22x72m. Underlaget är sand med inslag av flis. Följ anvisade ordningsregler i ridhusen vid användning. Varje dag mellan 10.00-12.00 harvas och vattnas ridhusen om inget förutsagt händer. 

 

Utomhus finns det fyra grusridbanor varav två har belysning. Står material framme på banan är det okej att lämna som det var. I övrigt fall ska material ställas tillbaka där ni tog det. 

 

Vi har också två fälttävlansbanor vilket gör oss unika i Småland. På terrängbanan är det väldigt viktigt med säkerheten, därför har vi en egen sida om denna där du kan läsa alla regler kring just Terrängbanan.

 

Observera att du vid ridning på HELA vår anläggning ska inneha anläggningskort eller betalat anläggningsavgift. Läs alla anläggningsregler och priser under Avgift & Regler innan ridning. Du kan se vilka tider det pågår verksamhet på anläggningen under Kalender.

Stallen

På anläggningen finns fem stall. I stora stallet står ridskolans hästar och en del medlemsuppstallade. Resterande stall är gäststall och används vid tävlingar, träningar och andra tillfälliga besök.  

 

Medlemsuppstallning
I stora stallet finns 17 platser för medlemsuppstallning. Till uppstallningarna finns två sadelkammare med tillhörande låsbara skåp, foderkammare samt egen plats på stallets loft. Alla uppstallade hästar har automatiskt anläggningskort. Du köper grovfoder från föreningen som tillhandahåller hösilage från våra egna vallar. 

 

Som medlemsuppstallad ska du hjälpa till med jourer på helger och helgdagar. I priset ingår torv samt insläpp, utsläpp och fodringar på vardagar. Helgerna och röda dagar samt sommaren bemannas av jourer och medlemmarna själva. 

 

Vid intresse och mer info kontakta Sandra på mejl sandra@ridklubbenudden.com

Gäststall

Udden har under en lång tid planerat för att bygga ett nytt gäststall. Syftet med det är att kunna stalla upp hästar under kortare tid men även för längre. Detta dels ur djurskyddssynpunkt då man slipper ha hästar stående i transporten över dagen, men också för att minska de korta transporterna till och från anläggningen under träningar, ridläger och tävlingar. Stallet ger också en möjlighet för ett ekonomiskt tillskott till föreningen genom uthyrning.

 

Gäststallet har blivit möjligt genom bidrag från EUs landsbygdsutvecklingsprogram tillsammans med investeringsbidrag från Kalmar kommun och inte minst genom massor med ideellt arbete av föreningens medlemmar. 

 

Stallet innehåller 40 boxar i två olika stallbyggnader som ligger intill varandra. Boxarna är i trä med rödmålad yta. 

 

Boxhyra vid träning
Det finns möjlighet att nyttja boxar i samband med t.ex. träningar. Meddela ansvarig för respektive träning om du behöver hyra en box. Obs! Boxen skall tömmas efter användning.

 

Priser:
Daguppstallning inkl 1 spånbal 300 kr
Övernattning 1 natt inkl. 2 spånbalar 600kr

Övernattning 2 nätter inkl. 2 spånbalar 800 kr

Meeting inkl. 2 spånbalar 1300 kr

 

För bokning och mer information, kontakta Marina Nilsson på mejl marina.nilsson@sodra.se

 
Vi är en säker och trygg förening!
Sponsorer